Üniversitemizde KVKK Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”, uyum çalışmaları doğrultusunda Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tüm personelimize yönelik çevrimiçi eğitim düzenlendi.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; “KVKK Farkındalık Eğitiminde temel amacımız personellerimizin farkındalığını arttırmak ve ilgili mevzuata uyum ve uygulama için gerekli hukuki, idari ve teknik altyapının oluşturulabilmesini sağlamaktır. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ihlallerinin  hukuki, idari yaptırımları mevcut olduğundan üniversitemizin uyum çalışmaları son derece önemlidir. Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.”  dedi. 6698 Sayılı Kanun kapsamında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunun daha iyi kavranılması amacıyla uzman bir firmadan danışmanlık hizmeti alınmış olduğunu ve söz konusu eğitimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış konuşmasının ardından, Bilişim ve İş Hukuku Uzmanı Avukat Onur Özdiker tarafından; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu eğitimi geçekleştirildi. İki oturumda ve etkileşimli olarak gerçekleştirilen çevrim içi eğitimde, personelimize KVKK kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.

KVKK eğitimine; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Ömer ŞAHİN, Prof. Dr. Tekin Şahin, Genel Sekreterimiz Abdülkadir Işık, Genel Sekreter Yardımcımız Özer Fethi Çelepçıkay ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

EDİP ERTAŞ (0484) 212-1111 / 3651
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı