Proxy Servisi Kullanım Politikası

Proxy servisini Kullanmak için;

·       Siirt Üniversitesi E-posta hesabınız olmalıdır. Personel yada öğrenci kimliğiniz ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sistem Grubuna gelerek kurumsal e-posta adresine sahip olabilirsiniz. http://destek.siirt.edu.tr/index.php?a=add adresinden on-line talep yapabilirsiniz.

·       Proxy servisi varsayılan olarak e-posta adresine sahip bütün kullanıcılara açıktır.

·       Proxy servisini kullanmayı sürdürdüğünüz sürece artık Üniversitemizin ağından yararlanıyorsunuz demektir.

Bu sebeple;

o   ULAKBİM Kabul Edilebilir Kullanım Politikası (http://ulakbim.tubitak.gov.tr/sites/images/Ulakbim/ukp-v2011.pdf),

o    Siirt Üniversitesi Bilgisayar Ağı ve İnternet Kullanımı Yönergesi (http://bidb.siirt.edu.tr/detay/bilisim-kaynaklari-kullanim-yonergesi/838018045.html) ve

o    Bilişim Ağı Kullanımı ile ilgili Yasal Düzenlemeleri (http://bidb.siirt.edu.tr/detay/bilisim-kaynaklarini-kullanim-politikasi/312899756.html) ile belirtilen kurallara uyulması gerekmektedir.

·       Proxy servisi parolanız aynı zamanda E-posta parolanız olduğu için lütfen başkaları ile proxy hesabınızı paylaşmayınız.

·       Proxy servisi üzerinden bağlandığınız Üniversitemiz bilgisayar ağı esas olarak akademik amaçlıdır. Proxy servisinin amacı üniversitemizin üye olduğu elektronik kütüphanelere evinizden de faydalanabilmenizdir. Lütfen başka kullanıcıların çalışmasına engel olacak şekilde aşırı trafik yapmayınız, dosya paylaşımı yazılımlarını kullanmayınız (P2P yazılımları), kişisel bilgisayarınızda işletim sistemi güncellemelerini yaparak, antivirus yazılımı kullanınız.

·       Yukarıda açıklanan nedenlerle, kullanım politikalarına aykırı davranan kullanıcıların parolaları pasif hale getirilecek ve proxy servisi erişimi kısıtlanacaktır.

·       Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca üye olunan elektronik kaynakların lisans anlaşmaları bu kaynakların kullanımı ile ilgili kuralları da içerir. Bu kuralların ihlali, aboneliğimizin askıya alınması, kaynaklara erişimimizin bir süre engellenmesi yada anlaşmamızın iptal edilmesi ile sonuçlanabilir. Üniversitemizin böylesi tatsız bir olay yaşamaması ve bilimsel araştırmalarımızın sekteye uğramaması için; Üçüncü parti yazılımlar (Getright, Flashget, vs.) kullanarak bir elektronik kaynaktan çok sayıda dosya kopyalamayınız. Elektronik kaynaklardan kopyalanan bilgileri, ticari amaç taşımasa da üniversitemiz mensubu olmayan kişilerle paylaşmayınız, e-mail listelerine göndermeyiniz.

ENDER EMRE ETİZ
Güncelleme : 15.06.2022 08:23:29