Sunucu Tahsis Ve Kullanım Politikası

1.     Tahsis edilen sunucu üzerinde (cpu, ram, hdd kapasitesi) donanım değişiklikleri kaynak kullanımı esas alınarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılabilir.

2.     Tahsis edilen Sunucu içinde bulunan bilgilerin tümünün sorumluluğu sunucu talebini yapan kişiye aittir. Kampüs içi veya dışına hizmet veren sunucularda hiçbir şekilde yasal olmayan içerik bulundurulmamalı ve yayınlanmamalıdır. Sunucu talebini yapan kişi, sunucu üzerinde yapılan kural dışı işlemler sonucu doğabilecek tüm hukuki ve cezai sorumluluğu karşılamayı kabul ve taahhüt eder.

3.     Tahsis edilen sunucunun temel yapılandırılması (İşletim Sistemi kurulumu) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

4.     Tahsis edilen sunucunun diğer tüm yapılandırma ve güncellemeleri, sunucu talebini yapan kişi tarafından yapılacaktır. Sunucu ve uygulamalara yönelik her türlü Erişim ve yönetim ile ilgili ayarlamalar Bilgi İşlem Daire Başkanlığından yazılı olarak talep edilmelidir harici talepler karşılanmayacaktır.

5.     Tahsis edilecek sunucuya ait tüm güvenlik ayarları, sunucu talebini yapan kişi tarafından yapılacaktır. Güvenlik açığından doğacak kayıplardan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz.

6.     İnternet kesintisi, elektrik kesintisi sebebiyle sunucuya erişilememesi gibi durumlarda doğacak sorunlardan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz.

7.     Sunucuya ait erişim bilgileri Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yetkili kullanıcıya verilir. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bilgisi olmaksızın erişim bilgileri değiştirilemez.

8.     Kullanıcıların kendisine tahsis edilen sunucuya erişim için kampüs içerisinde olmaları ya da kampüs dışından erişim yapılacaksa Siirt Üniversitesi’nin kampüs dışı erişim ayarlarını kullanılarak erişim sağlayabilirler.

9.     Sunucuda yapılacak olan bakım çalışmalarında (en az 1 saat süreli kesinti yaşanacaksa) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na önceden bilgi verilecektir.

10.  Sistem yönetimi biriminde yapılacak olan çalışmalarda ya da sunucuda belirlenen tehditlerde (sunucuya yapılacak saldırılarda) önceden haber vermeksizin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sunucu kapatılabilir.

11.  Sunucuya ait erişim bilgileri yetkili dışında kimseyle paylaşılamaz. Yetkili değişikliği Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na önceden haber vermeksizin yapılamaz. Bu tür durumlarda doğabilecek zararlardan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz.

12.  Sunucu tahsis edilen isteklinin sunucu üzerine kuracağı lisansız yazılımlardan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz. Böyle bir durumda bütün hukuksal sorumluluk sunucu tahsis edilen sorumluya aittir.

13.  Bu sözleşmeyi imzalayan Siirt Üniversitesi personeli/tüzel kişi, sunucularını kullanırken yukarıdaki koşullara uymayı taahhüt eder. Böyle bir durumda bütün hukuksal sorumluluk sunucu tahsis edilen sorumluya aittir. Bu sebeple Bilgi İşlem Daire Başkanlığı; doğabilecek doğrudan veya dolaylı sonuçların yol açabileceği hiçbir zarardan sorumlu değildir.

ENDER EMRE ETİZ
Güncelleme : 15.06.2022 08:23:03